Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat vineri dimineaţă că autorităţile maghiare vor ridica până la finele lunii mai o a doua linie de garduri la graniţa cu Serbia, pentru a opri un posibil val de migranţi din Turcia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu siguranţă cea mai inteligentă politică nu este să ne punem siguranţa noastră în mâinile turcilor, în timp ce îi sâcâim, îi atacam şi îi criticăm pentru că nu sunt destul de democratici... generăm conflicte cu ei”, a declarat Orban.

De asemenea, premierul maghiar a precizat că blocul comunitar a comis o eroare atunci când a ales să se bazeze exclusiv pe Turcia pentru a opri valul migratoriu, deşi nu s-a sfiit să critice Ankara.

Preşedintele Erdogan a ameninţat în urmă cu o zi că autorităţile turce nu vor mai respecta termenii acordului în ceea ce priveşte reprimirea migranţilor din ţările europene, care au traversat ilegal Marea Egee.

O nouă dispută diplomatică a izbucnit recent între olandezi şi turci, iar Ankara nu s-a sfiit să-i critice dur pe liderii europeni care au ales să rămână solidari cu Amsterdam.

Ankara a implementat o serie de sancţiuni la nivel diplomatic, interzicând intrarea în ţară a ambasadorului olandez şi zborurile diplomatice din Olanda.

Disputa diplomatică a izbucnit după ce autorităţile olandeze au blocat sâmbătă aterizarea unui avion al ministrului turc de Externe şi, ulterior, au ordonat ministerului turc al Familiei să părăsească imediat ţara, după ce aceasta a încercat să se adreseze mulţimii de la un miting pro-Erdogan din Rotterdam.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat aceste decizii, vorbind în repetate rânduri de practice ”naziste” sau ”fasciste” în Olanda.

Guvernul Rutte şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la organizarea unui eveniment de campanie pentru referendumul constituţional turc din aprilie în lipsa unei autorizaţii speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.