Ungaria urmează să susţină planul de relansare economică a UE vizând să injecteze miliarde de euro în economia blocului, afectată de pandemia covid-19, a anunţat vineri premierul Viktor Orban, înaintea începerii summitului prin videoconferinţă a liderilor europeni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul ungar s-a declarat sceptic, la sfârşitul lui mai, faţă de acest proiect de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro, prezentat de Comisia Europeană (CE), care prevede pentru prima oară o datorie comună europeană.

”Mai multe state membre UE se află într-o situaţie atât de dificilă, încât este dificil să nu aprobăm un plan de împrumut comun, pe care Ungaria îl susţine”, a declarat Viktor Orban.

Omologul său ceh Andrej Babis a sugerat vineri că s-ar putea opune proiectului de relansare, îndemnând la noi negocieri cu privire la folosirea fondurilor, potrivit agenţiei cehe de presă CTK.

Grupul de la Vişegrad (V4 - Ungaria, Cehia, Slovacia şi Polonia) s-a angajat săptămâna trecută să susţină planul UE, în cazul în care nu favorizează ţările cele mai bogate sau  nu-i penalizează pe cei care au reuşit să depăşească pandemia covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.