Ungaria a fost condamnată joi de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la faptul că a încălcat dreptul european al azilului prin înfiinţarea unor ”zone de tranzit” la frontiera cu Serbia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CJUE stabileşte că ”limitarea accesului la procedura privind protecţia internaţională, retenţia ilegală a solicitanţilor acestei protecţii în zone de tranzit şi expulzarea îtr-o zonă frontalieră a cetăţenilor unor ţări terţe aflaţi într-un sejur ilegal, fără respectarea garanţiilor cu privire la o procedură de întoatrcere constituie încălcări ale dreptului Uniunii” Europene, anunţă ea într-un comunicat.

Curtea a dispus, în mai, ca Ungaria să elibereze solicitanţii de azil care se aflau în tabere din aceste zone de tranzit la frontiera cu Serbia, stabilind că erau reţinuţi fără motiv.

Guvernul suveranistului Viktor Orban a fost nevoită, astfel, să evacueze aceste tabere.

”Zonele de tranzit” de la Röszke şi Tompa au fost înfiinţate după ce Ungaria a ridicat garduri de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia şi Croaţia, în 2015, în toiul crizei migraţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.