Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat marţi că Uniunea Europeană este cu mult în urmă în ceea ce priveşte planul de doi ani pentru relocarea a 160.000 de solicitanţi de azil în statele membre, după ce doar 4.776 de migranţi au fost relocaţi în ultimul an din Grecia şi Italia, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul promisiunilor de a primi migranţi rămâne complet inadecvat, iar implementarea planului este inutil de înceată şi plină de provocări”, a declarat purtătorul de cuvânt al UNHCR, William Spindler.

Până în acest moment, statele din blocul comunitar - cărora li se adaugă Elveţia şi Lichtenstein - au promis în mod voluntar că vor primi 8.676 de solicitanţi de azil care au ajuns în Grecia şi 2.809 de migranţi din Italia.

Spindler a explicat că relocarea migranţilor ar putea să fie un instrument cheie în prevenirea migraţiei necontrolate dinspre sudul spre nordul continentului european, precum şi pentru combaterea traficanţilor de migranţi.

”Acest proces este vital având în vedere situaţia umanitară din Grecia şi numărul din ce în ce mai mare de solicitanţi de azil din Italia”, a precizat reprezentantul UNHCR.

Numărul cererilor de azil înregistrate de autorităţile italiene a crescut cu 53% în acest an. Până la 72.000 de solicitanţi de azil au fost înregistraţi de la începutul anului în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.