Siti Aisyah este a doua suspectă indoneziană arestată de autorităţile malaeze ca parte a investigaţiei cu privire la asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un. Anchetatorii o acuză că i-a blocat calea şi i-a distras atenţia lui Kim Jong Nam, în timp ce o a doua suspectă l-a înjunghiat cu ace otrăvite pe aeroportul din Kuala Lumpur. Însă, Aisyah insistă că lua parte la filmarea unei farse TV, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei şase suspecţi implicaţi în asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean susţin că nu s-au întâlnit înainte de atac, fiind recrutaţi de către un agent ”de legătură” din Kuala Lumpur.

Siti Aisyah lucra de mai multe luni ca hostess la un club din metropola malaeză şi a participat la asasinare doar după ce a fost convinsă de către un ”bărbat misterios” că este vorba de o farsă TV. De asemenea, aceasta a primit 100 de dolari pentru a ajuta la filmarea farsei TV, care s-a terminat prin asasinarea lui Kim Jong Nam.

Suspecta a acceptat să ia parte la complot pentru că avea nevoie de bani, dar nu ştia cine este Kim Jong Nam. 

De asemenea, femeia indoneziană le-a spus poliţiştilor că nu i-a văzut anterior pe ceilalţi suspecţi arestaţi şi a crezut că aceştia fac parte din echipa de filmare a emisiunii TV.

Acelaşi scenariu este prezentat şi de către suspecta vietnameză, care i-a injectat otrava în gât lui Kim Jong-Nam. Femeia le-a spus anchetatorilor că a crezut că participă la o simplă glumă şi nu o cunoştea pe Siti Aisyah.

Între timp, autorităţile malaeze au reuşit să identifice otrava utilizată pentru a-l asasina pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.