Un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-Cov-2 aflat în curs de dezvoltare la un institut chinez dă rezultate promiţătoare - în privinţa răspunsului imunitar - la teste pe animale, au anunţat cercetători chinezi, care urmează să efectueze teste pe mai bine de 1.000 de oameni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest vaccin-candidat - BBIBP-CorV - permite o stimulare a anticorpilor care blochează virusul la maimuţă, şobolan, porcul de India şi iepure şi nu prezintă, totodată, niciun risc deosebit, scriu cercetătorii într-un articol publicat online de revista medicală Cell, care urmează să apară sâmbătă.

BBIBP-CorV este dezvoltat de Institute of Biological Products din Beijing, afiliat grupului farmaceutic chinez Sinopharm.

El este unul dintre cele cinci vaccinuri-candidat pe care China le testează pe om.

Aproximativ 100 de vaccinuri împotriva covid-19 sunt, în prezent, în curs de dezvoltare în lume, în diverse stadii.

Unele dintre aceste vaccinuri sunt testate clinic pe om - cele ale AstraZeneca, Pfizer, BioNtech, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Sanofi şi CanSino Biologics.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.