Un terminal al Aeroportului Internaţional din Los Angeles a fost evacuat duminică, iar mai multe zboruri au suferit întârzieri, după ce o arestare a dus la o încălcare a normelor de securitate, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a scos cu forţa un bărbat suspectat de posesie de droguri dintr-o maşină, aparent furată, în faţa Terminalului 3 al LAX. În timpul operaţiunii, autorităţile le-au cerut unui număr de aproximativ 15 călători să iasă pe o uşă de urgenţă direct pe pistă, fără a mai trece prin controale de securitate.

După arestarea suspectului, forţele de ordine au dus înapoi călătorii în aeroport, după care au evacuat terminalul, pentru a-l verifica. Echipe de genişti ajutate de câini au inspectat zona, pentru a se asigura că nu există substanţe periculoase.

Apoi, aproximativ 2.000 de pasageri evacuaţi au fost nevoiţi să treacă din nou prin controalele de securitate, la intrarea în aeroport.

Mai multe zboruri au suferit întârzieri.

Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a anunţat într-un comunicat că evenimentele recente din întreaga lume “au făcut ca toţi cei care călătoresc să fie foarte îngrijoraţi pentru siguranţa lor”.

“Milioanele de oameni a căror călătorie începe, se termină sau trece prin LAX ar trebui să ştie că are cea mai bună, mai pregătită forţă de poliţie aeroportuară din ţară (…) şi că siguranţa şi protecţia lor va fi întotdeauna prioritatea noastră numărul unu”, a adăugat edilul.

Evacuarea vine la o săptămână după ce persoane necunoscute au sunat la serviciile de urgenţă pentru a anunţa că s-au tras focuri de armă la LAX. Mii de pasageri speriaţi au ieşit pe stradă şi pe pistă. 

Autorităţile au verificat aeroportul, dar nu au găsit urme de gloanţe sau vreo persoană înarmată.

Potrivit ofiţerilor, zgomotele puternice de la aeroport au speriat mai mulţi oameni careu au sunat la 911. Poliţia anchetează încă sursa zgomotelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.