Un tânăr în vârstă de 19 ani, fără cazier, a fost condamnat la 18 luni de închisoare - cu executarea -, după ce a ameninţat pe reţele de socializare un profesor cu ”moartea, la fel ca Samuel Paty”, referindu-se la profesorul de istorie-geografie decapitat în octombie în Val d'Oise, a anunţat sâmbătă Parchetul din Nisa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecat imediat, vineri, incupatul s-a apărat, potrivit rezumatului audierii, publicat de către cotidianul Nice-Matin, spunând că a fost o ”glumă”, cu scopul de a atrage atenţia unei liceene.

Acest tânăr, laureat al unui Bacalaureat profesional şi care a ieşit din sistemul şcolar, a aflat de pe o reţea de socializare despre un incident care s-a desfăşurat la o clasă a profesorului respectiv.

Profesorul, în vârstă de 30 de ani, le cerea explicaţii unora dintre elevii săi, pe care-i suspecta că au trişat la o probă de simulare a Bacalaureatului.

Inculpatul a reuşit să-şi procure adresa contului privat al profesorului, pe altă reţea de socializare, pentru a-l ameninţa cu o moarte asemănătoare celei a lui Samuel Paty, ucis de către un tânăr după ce le-a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed ale Charlie Hebdo, la cursuri despre libertatea de exprimare.

”Clientul meu a trăit două săptămâni dificile”, declară avocatul părţii civile, Julien Darras.

Acest profesor a fost nevoit să-şi întrerupă cursurile şi să-şi îndepărteze numele de pe cutia poştală până ce poliţia l-a identificat pe autorul ameninţărilor.

Condamnatul, care nu avea cazier judiciar, risca până la şapte ani de închisoare pentru apologia publică a unor fapte teroriste printr-un mijloc online şi ameninţări cu moartea.

El are termen zece zile să facă apel împotriva condamnării şi mandatului de încarcerare imediată.

În urma unui atentat care a vizat credincioşi de la o bazilică din Nisa, la 29 octombrie, peste 20 de anchete cu privire la apologia terorismului au fost lansate de către Parchetul din Nisa, a anunţat procurorul Republicii Xavier Bonhomme.

Un bărbat a fost condamnat deja la 18 luni de închisoare după ce a ameninţat oameni, în apropierea lăcaşului de cult, a precizat magistratul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.