Un tribunal sud-coreean a condamnat, marţi, un bărbat la doi ani de închisoare, sub acuzaţia că a ascuns profiturile obţinute din activitatea unuia dintre cele mai mari site-uri de pornografie infantilă din lume. Inculpatul a executat deja o pedeapsă de 18 luni pentru încălcarea legilor privind protecţia copilului şi informaţiile, relatează agenţia de presă Yonhap, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul site-ului, Son Jong-woo, a fost eliberat în iulie 2020, după ce a executat o pedeapsă de 18 luni pentru încălcarea legilor privind protecţia copilului şi informaţiile.

Noile acuzaţii au fost aduse după ce tatăl lui Son a depus o plângere penală cu doar câteva luni înainte de eliberare, relatează Yonhap.

Sentinţele din Coreea de Sud nu sunt întotdeauna publicate imediat şi o purtătoare de cuvânt a instanţei a declarat că nu poate confirma relatările agenţiei de presă Yonhap. De asemenea, tatăl lui Son nu a fost disponibil pentru declaraţii.

Verdictul de marţi l-a găsit pe Son vinovat că a ascuns aproximativ 400 de milioane de woni (305.000 de dolari) pe care i-a strâns din profiturile obţinute din activitatea site-ului, de pe aşa-numitul dark web, care este conceput să fie aproape imposibil de urmărit online, potrivit Yonhap.

Son nu a spus nimic când a intrat în instanţă, potrivit unui martor Reuters, iar firma sa de avocatură a refuzat să ofere declaraţii. El a recunoscut acuzaţiile şi a mărturisit instanţei că regretă acţiunile sale, relatează Yonhap.

De asemenea, inculpatul a fost condamnat pentru utilizarea a aproximativ 5,6 milioane de woni din infracţiuni pentru jocuri de noroc online.

În 2020, Înalta Curte din Seul a refuzat o cerere de extrădare a lui Son din Statele Unite, pe motiv că ar putea împiedica investigaţiile Coreei de Sud privind conţinutul de exploatare sexuală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.