Australia a informat că analizează informaţiile potrivit cărora un bărbat australian ar fi fost reţinut în Coreea de Nord, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Familia lui Alek Sigley, un student de 29 de ani care locuieşte în Phenian, nu a putut confirma informaţiile că el ar fi fost arestat, însă ei nu au mai fost în contact cu Alek de marţi.

Oficialii australieni verifică situaţia, a precizat familia.

Guvernul australian a descris situaţia ca fiind „circumstanţe foarte grave”.

Reprezentanţii australieni din Coreea de Nord au contactat „oficialii relevanţi” din Coreea de Nord, a informat un ministru.

„Nu a fost confirmat că Alek a fost reţinut”, a precizat familia sa într-un comunicat.

Nu este cunoscut motivul pentru care Sigley, cel care vorbeşte fluent coreeană, ar fi fost arestat. Prietenii lui l-au dat dispărut mai devreme săptămâna aceasta, conform postului ABC.

Originar din Perth, Sigley a locuit în ultimul an în Coreea de Nord pentru a urma cursurile de master în literatură coreeană la Universitatea Kim Il-sung.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.