Autorităţile locale din Arizona, în Vestul american, au anunţat că au consolidat măsurile de securitate în marja alegerilor de la jumătate de mandat (”midterms”) de marţi şi s-au angajat la o ”toleranţă zero” faţă de intimidarea alegătorilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă alegi să încalci legea, te aştepată mai multe celule”, a ameninţat luni, într-o conferinţă de presă, şeriful comitatului Maricopa, Paul Penzone.

În acest comitat cu 4,5 milioane de locuitori s-au concentrat o mare parte a unor acuzaţii - respinse - de fraudă electorală, în 2020, în acest stat în care Joe Biden l-a înfrânt pe Donald Trump.

Neîncrederea în sistemul de vot a crescut constant în rândul membrilor Partidului Republican din regiune, iar principalii candidaţi republicani locali susţin acuzaţiile cu privire la fraude răspândite de către Donald Trump după ce a fost înfrânt în alegerile prezidenţiale - în pofida nenumăratelor probe care arată contrariul.

Acest lucru nu i-a împiedicat pe observatori mascaţi - dintre care unii erau înarmaţi - să stea în jurul cutiilor în care se depun buletinele de vot anticipat, cu scopul, susţin ei, de a împiedica introducerea în urne a unor buletine de vot ilegale.

Paul Penzone a anunţat că trimite agenţi în civil să păzească secţiile de votare şi să asigure protecţia transferului urnelor.

”Nu m-am gândit niciodată în viaţa mea că vom instala bariere fizice, garduri, sârmă ghimpată, pentru a apăra o clădire în care loc un vot liber”, a deplâns el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.