Autorităţile pakistaneze au anunţat că un seism cu magnitudinea de 5,4 grade a lovit sâmbătă dimineaţă nordul ţării, epicentrul cutremurului fiind situat la circa 117 kilometri de localitatea Mingaora din valea Swat. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 43,4 kilometri şi a fost simţit puternic inclusiv de locuitorii capitalei Islamabad, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în acest moment nu au fost raportate victime omeneşti sau pagube materiale.

Teritoriul pakistanez este extrem de vulnerabil în calea unor seisme puternice, tocmai pentru că se suprapune pe două plăci tectonice active. Ultimul cutremur puternic a lovit teritoriile nordice Gilgit-Baltistan şi Khyber Pakhtunkhwa la 26 octombrie 2015, lăsând în urmă 363 de morţi şi peste 1.200 de răniţi.

În 2005, peste 80.000 de pakistanezi şi-au pierdut viaţa după ce un cutremur de 7,8 grade a lovit provincia Caşmir şi metropola Islamabad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.