Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produse marţi la hidrocentrala Bargi din Camugnano, soldată cu decesul a trei persoane, rănirea gravă a altor cinci, precum şi cu dispariţia a patru persoane, a anunţat miercuri Ministerul român de Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei italiene, românul avea 45 de ani şi era rezident în Settimo Torinese.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcţie de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană, precizează Ministerul român de Externe răspunzând unei solicitări News.ro.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +39 3248035171.

Peste 60 de pompieri erau angrenaţi, miercuri, în operaţiuni de căutare în condiţii foarte dificile după ce o explozie, urmată de un incendiu şi apoi de prăbuşirea infrastructurii au transformat într-un infern hidrocentrala Bargi, situată pe malul sudic al lacului de acumulare Suviana, la Camugnano, în Munţii Apenini din Bologna, relatează presa locală. Căutările continuă pentru a găsi patru persoane dispărute, dar speranţele de a le găsi în viaţă se diminuează pe măsură ce trec orele.

Din câte se ştie până în acest moment, catastrofa a fost provocată de explozia unei turbine din subteran a centralei Enel Green Power, unde se efectuau lucrări de întreţinere. Explozia, care s-a produs la 40 de metri adâncime, a provocat apoi prăbuşirea şi inundarea etajelor inferioare.

Serviciile de urgenţă, pompierii şi ambulanţele au sosit imediat la faţa locului şi au găsit trei corpuri fără viaţă, un consultant şi doi muncitori de la companii externe, în timp ce alţi cinci muncitori, care au fost răniţi, au fost transportaţi la spitalul Sant'Orsola din Bologna, Parma şi Cesena în stare gravă. 

Cei decedaţi au vârste cuprinse între 35 şi 73 de ani. 

Potrivit celui mai recent bilanţ furnizat de presa italiană, catastrofa s-a soldat cu trei morţi, cinci răniţi şi patru dispăruţi.

Decesele sunt de natură să alimenteze îngrijorările exprimate de sindicate cu privire la siguranţa la locul de muncă în Italia, comentează Reuters. Două dintre cele mai mari sindicate din ţară urmau deja să organizeze joi o grevă de patru ore la nivel naţional pentru a protesta faţă de această problemă.

În februarie, într-un accident de mare amploare, cinci muncitori au fost ucişi şi trei grav răniţi în timp ce construiau un supermarket în oraşul Florenţa.

Enel a declarat că a evacuat muncitorii de pe şantierul de la Bargi şi că se coordonează cu salvatorii de la pompieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.