Un român în vârstă de 36 de ani, căutat în Danemarca cu privire la trafic de persoane, proxenetism, viol şi violenţe, arestat în Franţa la jumătea lui decembrie, ar putea fi predat autorităţilor daneze în zilele următoare, declară marţi Parchetul General al Curţii de Apel din Pau AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a fost arestat la 13 decembrie, pe un drum cu taxă,i la Négresse, la Biarritz, la un simplu control de rutină, după ce a trecut frontiera dintre Spania şi Franţa.

Vizat de un mandat de arestare european, emis la 5 noiembrie de către justiţia daneză, el a fost plasat în detenţie.

Tânărul a compărut marţi în Camera de instrucţie a Curţii de Apel din Pau, în vederea predării sale iminente către Danemarca, ”căreia nu i s-a opus”, precizează Parchetul General.

O hotărâre urmează să fie pronunţată la 23 decembrie, când începe să curgă un termen de zece zile de predare a celui vizat de ţara care a emis mandatul european de arestare.

Bărbatul, aparent instalat în Spania, era căutat de către poliţia daneză cu privire la fapte de trafic de persoane, comise în perioada ianuarie-noiembrie 2022, iar în acest stadiu al anchetei cinci prostituate românce identificate drept victime, potrivit parchetului, care confirmă astfel o informaţie dezvăluită de cotidianul regional francez Sud Ouest.

Românul este suspectat de transportarea unor femei din România la Copenhaga cu scopul de a le exploata sexual şi de încasarea a jumătate din sumele pe care le cere la trecerea acestora.

El este acuzat de proxenetism, violenţe şi violarea unei femei pe care ar fi obligat-o să-i facă o felaţie. El a filmat această scenă şi a difuzat înregistrarea video pe un site ”specializat”.

Tânărul este acuzat totodată de ”vătămarea corporală” a altei prostituate. ”El a pus să ise tatueze numele pe dosul unei femei pentru a arăta că-i aparţine”, potrivit cotidianului, care citează raportul preşedintelui Camerei de instrucţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.