Un purtător de cuvânt al Statului Islamic (SI), Abu Hasan Al-Muhajir, a fost ucis duminică într-un noi raid, efectuat în nordul Siriei, a anunţat un reprezentant al forţelor kurde, după ce Washingtonul a anunţat moartea şefului organizaţiei ultradicale, Abu Bakr al-Baghdadi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abu Hasan Al-Muhajir a fost ”ucis”, a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul Forţelor Democratice Siriene (FDS), o alianţă dominată de combatanţi kurzi.

El a fost ”luat ca ţintă” în satul Ain al-Bayda, în nordul provinciei Alep, a anunţat anterior într-un mesaj potat pe Twitter comandantul FDS, Mazloum Abdi.

Acest anunţ intervine la câteva ore după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul SI, în nord-vestul Siriei, într-o operaţiune militară americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.