Sâmbătă a avut loc un eveniment important la Disney's Animal Kingdom din Florida, unde oficialii au anunţat că un pui de elefant african s-a născut în parc pentru prima dată în ultimii şapte ani, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femela, pe nume Corra, a cântărit la naştere 98,8 kilograme a declarat Scott Terrell, directorul de Operaţiuni pentru animale şi ştiinţă al Walt Disney Parks and Resorts Worldwide.

Disney a declarat că naşterea lui Correi, care este primul pui al lui Nadirah, este "foarte specială", deoarece Nadirah s-a născut, de asemenea, la Disney's Animal Kingdom în 2005, ceea ce o face primul pui de elefant din a doua generaţie din parc.

Nadirah a rămas însărcinată la începutul anului 2022 prin reproducere naturală şi a primit îngrijire din partea echipei de la Disney pe toată durata sarcinii sale de 22 de luni, au declarat oficialii parcului.

Naşterile de elefanţi africani la Disney sunt planificate prin intermediul Planului de supravieţuire a speciilor al Asociaţiei grădinilor zoologice, un program care ajută la "asigurarea reproducerii responsabile a animalelor pe cale de dispariţie în îngrijire administrată", potrivit postării de pe blog.

Oficialii parcului au declarat că Nadirah a fost ajutată şi îndrumată de sora ei, Luna, pe tot parcursul procesului.

Corra se va întâlni în curând cu bunica ei, Donna, şi cu cealaltă mătuşă a ei, Stella, a anunţat Disney.

Bebeluşul şi mama vor petrece câteva zile împreună înainte de a se alătura turmei, iar echipa veterinară a parcului va monitoriza, de asemenea, perechea, pentru a se asigura că alăptează şi că iau în greutate, a precizat parcul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.