O femeie originară din oraşul Wuhan, epicentrul unei epidemii virale în China, a postat pe site-ul reprezentanţei diplomatice ”informaţii prin care pretinde că prezintă simptome de febră şi tuse”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Franţei în China, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această femeie ”a reuşit să treacă de controlul de pe aeroport şi să intre pe teritoriul francez”, adaugă ambasada.

”În seara de 22 ianuarie, Ambasada a luat contactul cu persoana respectivă, doamna Yan, şi i-a cerut să apeleze un număr de telefon pentru a fi preluată în grijă de (serviciile de) urgenţă”, precizează ambasada în acest comunicat.

Epidemia coronavirusului, care a fost detectat luna trecută în China, a afectat până în prezent 634 de persoane, a anunţat joi televiziunea publică chineză.

Miercuri se înregistrau 17 morţi din cauza virusului, toţi în provincia Hubei, principalul focar al epidemiei.

Împotriva acestei epidemii, China a plasat în carantină milioane de locuitori în două oraşe mari, inclusiv Wuhan, unde a apărut şi de unde a început să se răspândească în lume virusul care a mobilizat autorităţile sanitare internaţionale.

Niciun tren şi avion nu mai pleacă din Wuhan, un oraş cu 11 milioane de locuitori, iar autorstrăzile cu plată au fost închise.

Oraşul vecin Huanggang, situat la 70 de kilometri est, cu 7,5 milioane de locuitori, este supus unor măsuri similare.

În apropiere, oraşul Ezhou, cu 1,1 milioane de locuitori, şi-a închis gara.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.