Mexicul a înregistrat primul caz de coronavirus în capitală, un tânăr care este "stabil", a anunţat vineri sub-secretarul pentru prevenţie din Ministerul Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem un caz confirmat de coronavirus, pe care îl considerăm pacientul zero", a declarat Lopez-Gatell în timpul unei conferinţe de presă. 

"Bărbatul este stabil (...) nu are penumonie, prezintă simptomele pentru gripă. Este un tânăr", a precizat funcţionarul din minister. 

Mexicul este a doua ţară din America latină care a înregistrat un caz de Covid-19. 

Primul caz din regiune a fost confirmat miercuri, în Brazilia, fiind un cetăţean în vârstă de 61 de ani care a locuit în Lombardia, în nordul italiei, devenită focar de răspândire a epidemiei. 

Tânărul mexican şi "toată familia sa", cinci persoane, au fost plasaţi în carantină de Institutul naţional de boli respiratorii, a mai spus sub-secretarul.                

Ca urmare a anchetei epidemiologice referitoare la persoanele care au fost în contact cu bolnavul, rezultatele analizei erau aşteptate pentru un alt bărbat, în vârstă de 41 de ani, care a fost de asemenea izolat în statul Sinaloa (nord-vest), a adăugat el.                

Noul coronavirus a contaminat 83.670 de persoane şi a făcut 2.865 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP plecând de la surse oficiale, vineri, la ora 10.00 GMT. 

China continentală, unde epidemia a fost declarată la sfârşitul lui decembrie, numără 78.824 de cazuri, dintre care 2.788 de decese. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.