Autorităţile belgiene au dejucat joi un posibil atentat terorist în localitatea Anvers, situată în regiunea Flandra. Potrivit primelor informaţii, poliţiştii belgieni au oprit un suspect, care a încercat să intre cu viteză pe cunoscuta pietonală De Meir - o arteră comercială aglomerată din Anvers, scrie Le Derniere Heure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina suspectului avea numere de înregistrare din Franţa, iar autorităţile locale au creat un perimetru de siguranţă pentru a-l opri pe suspect într-o parcare din zona Kaaien.

Între timp, un procuror federal a precizat că suspectul arestat este cetăţean francez.

Un reprezentant al poliţiei a precizat că suspectul ar fi reuşit să intre în jurul orei locale 11.00 (12.000 ora României) cu maşina pe pietonală, dar trecătorii au sărit din faţa autovehicului şi nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului din Anvers.

Iniţial, mai mulţi soldaţi au observat maşina, după ce suspectul a ignorat lumina roşie a semaforului.

De asemenea, autorităţile au descoperit mai multe arme şi substanţe ilegale în maşina oprită.

O echipă de genişti a fost desfăşurată la faţa locului, iar suspectul a fost arestat de poliţia locală din Anvers.

Autorităţile belgiene rămân în stare de alertă teroristă la un an de la atentatele sângeroase care au zguduit metropola Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.