Un poliţist a fost ucis într-un atac, la câţiva metri pe Pentagon, care a fost plasat scurt timp în stare de alertă, potrivit unui senator şi presei americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii Pentagonului au fost îndemnaţi să rămână în incintă marţi, către ora locală10.40 (17.40, ora României), după ce s-au auzit mai multe focuri de armă în staţia de autobuz care se află în apropiere de celebra clădire de la periferia Washingtonului.

Starea de alertă a fost ridicată la ora locală 12.10 (19.10, ora României), însă ieşirile din staţia de metrou şi de autobuz, care se află amândouă la câţiva metri de una dintre intrările în Pentagon, au rămas închise.

”Incidentul s-a încheiat, zona a fost securizată, iar cel mai important este faptul că comunitatea noastră nu este ameninţată”, a declarat presei şeful forţei de protecţie a Pentagonului Woodrow Kusse.

El a anunţat că ”mai multe persoane au fost rănite”, însă a refuzat să confirme informaţii potrivit cărora unul dintre poliţiştii săi a murit din cauza unor răni cauzate de o armă albă.

Atacatorul a fost ucis prin împuşcare.

Senatorul democrat din Virginia Mark Warner le-a prezentat condoleanţe prietenilor şi familiei poliţistului.

”Sunt teribil de întristat de moartea unui poliţist la Pentagon, care a fost ucis azi într-un act de violenţă smintită”, a scris el pe Twitter.

Posturi locale de televiziune au difuzat marţi seara imagini cu zeci de poliţişti adunaţi în faţa spitalului din Washington în care poliţistul a fost transferat, pentru a-i aduce un omagiu.

Serviciile de Urgenţă din Arlington, comuna în care se află Pentagonul, sediul Deprtamentului Apărării şi al Comanamentului armatei americane, au anunţat că ”mai mulţi pacienţi” au primit îngrijiri la faţa locului.

Secretarul Apărării Lloyd Austin ”nu se afla în clădire la momentul incidentului”, a anunţat purtătorul său de cuvânt John Kirby.

”Secretarul a fost informat despre incidentul de la Pentagon şi este ţinut la curent cu evoluţia”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Lloyd Austin şi şeful Statului Major, generalul Mark Milley, se aflau la Casa Albă, la o reuniune săptămânală cu preşedintele Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.