Autorităţile franceze au pus capăt în timpul nopţii unei luări de ostatici revendicate de jihadiştii grupării Stat Islamic, după ce atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţişti. Suspectul, care a jurat fidelitate grupării teroriste, a înjunghiat mortal un poliţist în faţa propriei case din suburbia pariziană Magnanville, înainte de a-i lua ostatici pe soţia şi pe fiul poliţistului, în vârstă de trei ani, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soţia poliţistului a fost găsită moartă, după ce forţele de intervenţie şi-au forţat intrarea în locuinţ, în timp ce copilul a scăpat nevătămat. Procurorii francezi au lansat o anchetă pentru a determina dacă atacul din Magnanville a fost dirijat de o grupare teroristă, deşi atacatorul era vecinul familiei.

Martorii susţin că suspectul a strigat ”Allahu Akbar”, în timp ce îl înjunghia în repetate rânduri pe poliţistul francez, care se întorcea de la muncă. Victima a fost identificată drept Jean-Baptiste Salvaing, în vârstă de 42 de ani, comandantul forţelor poliţieneşti din Les Mureaux. În momentul atacului, Salvaing era îmbrăcat în civil.

Autorităţile l-au identificat pe atacator ca fiind un vecin al familiei şi au încercat să negocieze cu acesta în timpul luării de ostatici. Explozii puternice s-au auzit în Manganville, atunci când forţele de intervenţie au intrat în locuinţă.

”Bilanţul este unul greu. Acest comandant, acest poliţist a fost ucis de un individ, apoi am descoperit şi corpul neînsufleţit al soţiei sale. Atacatorul a fost ucis. DIn fericire, băiatul a fost salvat. El era în locuinţă. Este în siguranţă şi nevătămat. A fost salvat de poliţişti”, a precizat un procuror francez.

Magnanville se află la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de centrul Parisului.

Francois Hollande a anunţat o întâlnire de urgenţă la palatul prezidenţial şi a susţinut că vor fi făcute toate eforturile în soluţionarea atacului revendicat de gruparea Stat Islamic. De asemenea, Hollande a condamnat acest ”act odios”.

”Circumstanţele acestei crime abominabile vor fi clarificate, iar autorităţile vor determina natura exactă a atacului”, a susţinut preşedintele.

Între timp, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi-a exprimat ”tristeţea infinită” la primirea veştii decesului unui comandant de poliţie.

”Atacatorul a fost neutralizat de forţele de intervenţie, care au demonstrat calm şi profesionalism în salvarea băiatului cuplului ucis”.

În timpul negocierilor, suspectul a jurat fidelitate grupării teroriste Stat Islamic, iar atacul a fost ulterior revendicat de gruparea teroristă printr-un comunicat transmis de agenţia de presă Amaq.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.