Autorităţile braziliene au anunţat că un poliţist din Rio de Janeiro a recunoscut că l-a ucis pe ambasadorul grec Kyriakos Amiridis. Anchetatorii susţin că soţia ambasadorului elen i-a cerut poliţistului cu care avea o relaţie extramaritală să-l ucidă pe diplomat în timp ce vizitau împreună o suburbie săracă şi periculoasă din metropola Rio de Janeiro, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţistul Sergio Moreira (29 de ani) a recunoscut că l-a ucis pe ambasadorul elen în locuinţa închiriată de acesta şi de soţia sa braziliană în suburbia Nova Iguacu.

Ambasadorul Kyriakos Amiridis (59 de ani) a dispărut după ce a părăsit luni noaptea locuinţa unor prieteni ai soţiei sale braziliene, iar autorităţile braziliene au descoperit vineri dimineaţă cadavrul carbonizat al diplomatului grec, care era abandonat într-o maşină incendiată din Nova Iguacu.

Procurorii cred că moartea ambasadorului a fost plănuită în detaliu de Francoise Amiridis şi de poliţistul Sergio Moreira.

Kyriakos Amiridis avea o fiică de zece ani împreună cu soţia sa braziliană.

Autorităţile braziliene au anunţat că au arestat alţi doi suspecţi în investigaţia privind moartea ambasadorului grec, pe lângă soţia acestuia şi poliţistul Moreira.

Globo a publicat imagini cu un autovehicul alb incendiat în suburbia Nova Iguacu. Poliţiştii brazilieni au precizat că autovehiculul are aceleaşi numere de înmatriculare ca maşina închiriată înainte de dispariţie de către Amiridis.

Însă, o reprezentantă a misiunii diplomatice elene nu a recunoscut nici măcar dispariţia ambasadorului, precizând că acesta este în vacanţă şi se va întoarce după 9 ianuarie în Brasilia.

Anterior, Amiridis a ocupat funcţia de consul general al Greciei în Rio de Janeiro şi a condus misiunea diplomatică elenă din Libia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.