Un palestinian a fost ucis vineri în Cisiordania ocupată de către armata israeliană, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii, în contextul unei escaladări sângeroase a conflictului israeliano-palestinian în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bărbat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită imediat, este al cincilea palestinian ucis de către armata israeliană în Cisiordania începând de luni, când a izbcnit conflictul armat în curs.

Armata israeliană a anunţat că a ”neutralizat” un atacator care se pregătea să atace un militar în apropiere de Ramallah.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a anunţat imediat dacă atacatorul a fost ucis.

”Un cetăţean a fost ucis după ce armata israeliană a deschis focul împotriva acestuia”, a anunţat într-un comunicat Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Potrivit armatei israeliene, un militar a tras într-un ”atacator”, care mai întâi a accelerat către el, pe marginea unui drum, după care a ieşit din maşină şi a încercat să-l înjunghie.

Nicio victimă israeliană nu există în această ”tentativă de atac” care a avut loc la o poziţie militară în apropiere de colonia israeliană Ofra, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

Începând de luni, când au început schimburi de tiruri sângeroase între mişcarrea islamistă palestiniană armată Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, şi Israel, ciocniri zilnice au loc între palestinieni şi forţe israeliene în Cisiordania.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat zeci de răniţi, începând de luni, în aceste ciocniri cu armata israeliană - mulţi dintre ei răniţi în tiruri cu gloanţe reale.

Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat în 1967 de către Israel, este despărţită de encalava palestiniană Fâşia Gaza de teritoriul israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.