Autorităţile din Ucraina anunţă că a fost ucis în timpul ostilităţilor un ofiţer superior de navă rus, potrivit BBC. Mykhailo Podolyak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a afirmat, duminică, pe Twitter, că şase generali ruşi au murit de la începutul invaziei ruse, precum şi "zeci de colonei şi alţi oficiali".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El i-a numit pe cei şase generali: Maj Gens Tushayev, Gerasimov, Kolesnikov, Sukhovetsky, Mityaev şi Lt Gen Mordvichev. 

ŞTIREA INIŢIALĂ Căpitanul de prim rang Andrey Paliy a fost ucis în timpul unor lupte intense, a anunţat, duminică, Statul Major al Ucrainei, într-o postare pe Facebook.  

Circumstanţele morţii sale sunt însă neclare, iar Moscova nu a comentat încă rapoartele.  

BBC precizează că nu a putut confirma acest lucru până acum.  

Paliy a fost comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră şi se crede că este primul ofiţer de navă ucis în invazie. 
 
Însă alţi câţiva lideri de rang înalt al armatei, care au fost forţaţi să intre în prima linie pentru a încerca să revitalizeze avansul blocat al Rusiei, au fost ucişi de forţele ucrainene. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.