Un ofiţer de la o închisoare corecţională din Germania a fost suspendat din funcţie joi după ce a fost acuzat pentru scurgere de informaţii vizând un mandat de arestare pe numele unui cetăţean irakian suspectat de crimă. Informaţiile au fost apoi distribuite de grupările de extremă dreapta şi au dus la violenţele din oraşul Chemnitz, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei din regiunea Saxoniei a comunicat că ofiţerul va fi suspendat „cu efect imediat” după ce au fost confirmate suspiciunile iniţiale împotriva sa.

„Distribuirea documentelor confidenţiale dintr-o procedură penală este ceva iresponsabil şi reprezintă o încălcare gravă a legii”, a declarat Sebastian Gemkow, ministrul Justiţiei din Saxonia.

„În cel mai rău caz, acest lucru ar putea afecta şansa de reuşită a investigaţiei şi să facă prinderea vinovaţilor mai dificilă pentru că ar putea, de exemplu, să influenţeze martorii”, a adăugat el.

Înjunghierea mortală a unui bărbat german de 35 de ani în oraşul Chemnitz a stârnit proteste violente din partea extremiştilor de dreapta, după ce s-a aflat că principalii suspecţi sunt din Irak şi Siria. Guvernul a condamnat extrema-dreaptă pentru că „au vânat” oameni pe care îi credeau străini şi cel puţin zece persoane ar putea fi puse sub acuzare pentru că au folosit salutul nazist în timpul protestelor.

Un ofiţer în vârstă de 39 de ani, Daniel Zabel, a declarat joi pentru Bild că a fotografiat şi distribuit mandatul de arestare pentru că „a dorit ca adevărul şi doar adevărul să iasă la iveală”. Autorităţile germane nu au oferit numele ofiţerului suspendat.

Zabel a adăugat că nu şi-a dat seama care vor fi consecinţele acţiunilor sale şi că ar fi trebuit măcar să acopere numele şi adresa suspectului, conform presei germane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.