Un oficial german a declarat luni noaptea că autorităţile iau în considerare atât scenariul unui atac premeditat, cât şi al unui accident după ce un camion a intrat cu viteză în mulţimea adunată la târgul Breitscheidplatz. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite în tragedia din vestul boem al metropolei Berlin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secvenţa evenimentelor indică că ar putea să fie vorba de un accident sau de un atac”, a declarat ministrul de Interne al Berlinului, Andreas Geisel.

Ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a precizat că nu este încă clar ce s-a întâmplat. De asemenea, autorităţile i-au îndemnat pe germani să nu sară la concluzii şi speculaţii cu privire la incidentul tragic din Berlin.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul de la Berlin prin intermediul unor conturi de Twitter asociate grupării teroriste.

Autorităţile germane susţin că respectivul camion avea numere de îmatriculare poloneze şi era din localitatea Gdansk. Mai mult, poliţiştii au arestat deja un suspect care era la volanul camionului, în vreme ce al doilea şi-a pierdut viaţa în urma impactului.

Se pare că autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta şi s-a oprit abia în bradul ridicat în mijlocul târgului de Crăciun.

Poliţiştii au blocat toate străzile din apropierea târgului Breitscheidplatz.

Imaginile video distribuite pe reţelele sociale arată cum mai multe standuri au fost distruse, iar răniţii sunt întinşi pe caldarâm.

Iniţial, autorităţile au refuzat să confirme dacă este vorba de un atac sau un accident. Însă un martor a povestit că vehiculul rula cu peste 60 de kilometri pe oră. Un alt martor a precizat că în zonă nu există alte străzi. În plus, şoferul a urcat vehiculul de 20 de tone pe trotuar, pentru a ajunge în mulţime.  

La sfârşitul lunii noiembrie, Departamentul de Stat de la Washington a emis un avertisment pentru Europa, în legătură cu posibile atacuri teroriste vizând festivităţile oraganizate de Crăciun şi Revelion.

Germania găzduieşte anual circa 1.500 de pieţe de Crăciun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.