Un zugrav neozeelandez a organizat vineri o livrare masivă de mâncare fast-food pentru locuitorii izolaţi din localitatea Kaikoura. Un avion încărcat cu burgeri, pizza şi aripioare picante a aterizat în localitatea distrusă de seism şi de valurile tsunami pentru a le servi locuitorilor prânzul cu mâncare fast-food, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Coombes (49 de ani) a adunat donaţii şi a umplut un avion cu mâncare fast-food.

Aproximativ 2.000 de neozeelandezi sunt izolaţi în localitatea Kaikoura. Autorităţile au livrat în ultimele zile alimente şi medicamente cu ajutorul elicopterelor militare, care i-au evacuat şi pe turiştii blocaţi în localitate după seism.

De asemenea, un convoi militar a reuşit să livreze vineri după-amiază ajutoare, după ce a trecut de drumurile distruse de seism din apropiere de Kaikoura.

Seismul puternic a provocat moartea a două persoane, iar numeroase alunecări de teren au izolat localitatea de restul Noii Zeelande.

Coombes a susţinut că a livrat 400 de aripioare picante, 300 de burgeri, 50 de pizza, precum şi mai multe dulciuri în Kaikoura. Mâncarea fast-food a fost donată de mai multe lanţuri comerciale din localitatea Nelson, situată la 130 de kilometri de Kaikoura.

Angajaţii de la lanţurile fast-food au venit vineri cu două ore mai devreme la muncă pentru a pregăti livrarea.

”Este incredibil. Am vrut doar să îi fac pe locuitori să zâmbească, chiar dacă doar pentru o zi. Desigur că există necesităţi, dar pentru copii ai nevoie de ceva mai mult decât apă şi pâine. M-am gândit că aş putea să umplu un avion cu mâncare fast-food şi să aduc puţină fericire în acest loc”, a declarat Coombes.

Locuitorii au primit deja doua avioane încărcate cu alimente din partea unui agent imobiliar din Ashburton.

În 2011, acelaşi agent imobiliar a livrat fripturi pentru neozeelandezii loviţi de seismul din Christchurch.

Aproximativ 1.000 de persoane, printre care se numără în special turişti, au fost evacuate din Kaikoura.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.