Furtuni însoţite de rafale puternice de vânt de până la 165 de kilometri pe oră au ucis o persoană şi a lăsat fără curent sute de mii de gospodării în statul Victoria, în estul Australiei, au anunţat miercuri autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fermier în vârstă de 50 de ani a murit lovit de fragmente purtate de vânt, în timp ce se afla într-un tractor, la est de Melbourne, au anunţat într-o conferinţă de presă autorităţile.

Rafale de vânt au extins incendii de vegetaţie în regiunea Grampians, la vest de Melbourne, care au incendiat un număr nedeterminat de case într-un orăşel.

În toiul intemperiilor, 530.000 de gospodării au rămas fără electricitate, a anunţat operatorul pieţei australiene de energie. Aproximativ 285.000 de persoane nu aveau curent miercuri.

Rafale de vânt au smuls acoprişuri şi arbori din rădăcini şi au avariat stâlpi electrici, potrivit presei care publică imagini pe reţele de socializare.

Căderea unor stâlpi de transmisie a condus la oprirea celui mai mare generator de electricitate din statul Victoria, centrala pe cărbune Loy Yang A, reconectată la reţea, a anunţat într-un comunicat autoritatea energetică a statului.

”Este una dintre cele mai importante pene din istoria statului”, a subliniat ministrul Energiei din statul Victoria, Lily D'Ambrosio.

Trăsnete au declanşat ”multiple incendii” în regiune, potrivit unui reprezentant al gestionării urgenţelor la nivelul statului.

Autorităţile au dat asigurări că depun eforturi să restabilească alimentarea cu electricitate şi să evalueze amploarea pagubelor cauzate de incendii, după ce alerte de incendii de vegetaţie şi alerte meteorologice au fost ridicate.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.