Un suspect înarmat a fost ucis, iar şapte persoane au fost arestate, în urma unor schimburi de focuri şi unei urmăriri spectaculoase în nordul Amsterdamului, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama, care a ţinut Olanda cu sufletul la gură miercuri seara, a început către ora locală 14.00 (15.00, ora României).

Zeci de persoane înarmate, potrivit presei, au atacat un vehcul de transport de bunuri, în apropierea unei întreprinderi de metale preţioase situate în nordul oraşului.

Potrivit mai multor publicaţii olandeze, vehiculul atacat transporta o importantă încărcătură de aur şi diamante - a căror valoare este estimată la 50 de milioane de euro.

Potrvit poliţiei, suspecţii au fugit apoi cu două vehicule către sătucul Broek in Waterland, urmăriţi de zeci de poliţişti.

”Este o situaţie care nu se întâmplă în fiecare an”, a declarat un purtătorde cuvânt al poliţiei.

Înregistrări video realizate de martori, difuzate de presa olandeză, surprind o maşină care îşi încheie cursa într-o grădină şi fugarii, îmbrăcaţi în întregime în negru, care fug către o pajişte din apropiere.

Imagini surprind scene de haos, elicoptere care survolează schimburi de focuri între poliţişti şi hoţi şi o coloană de fum care se ridică dintr-o maşină în flăcări.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că poliţiştii mobilizaţi au folosit arme de foc.

Poliţia a anunţat că doi suspecţi au fost răniţi şi că unul dintre ei a murit în urma unui schimb de focuri, dar nu este sigură că gloanţele au fost trase de către poliţişti.

Gloanţele nu i-au atins însă pe martori, pe poliţişti şi pe transportatorii atacaţi, a anunţat primarul Amsterdamului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.