O persoană a murit din cauza unei tromboze, iar alta se afla într-o stare critică, în Statele Unite, după ce au fost vaccinate cu vaccinul împotriva covid-19 într-o singură doză Johnson & Johnson, a anunţat marţi un reprezentant al Agenţiei americane a medicamentului (FDA), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total şase persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani au prezentat, la şase până la 13 zile, simptome ale unei tromboze cerebrale şi o scădere a nivelului tromocitelor.

”Un caz s-a dovedit mortal, iar un pacient se află într-o stare critică”, a anunţat Peter Marks de la FDA.

Peste 6,8 milioane de doze de vaccin J&J au fost administrate pe teritoriul Statelor Unite.

FDA a anunţat marţi o suspendare a folosirii vaccinului împotriva covid-19 Johnson & Johnson pe timpul unei anchete cu prvire la aceste şase cazuri de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu vaccinul J&J în Statele Unite, în pofida faptului că a anunţat vineri că nu există o relaţie de cauzalitate între aceste tromboze şi vaccinarea cu acest vaccin.

Potrivit CNBC, este vorba despre şase femei cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani.

Centrele americane de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC) - principala agenţie federală în domeniul sănătăţii publice din ţară - se reunesc miercuri cu scopul de a evalua aceste cazuri. FDA urmează să treacă apoi în revistă concluziile CDC.

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat ulterior că a ”luat decizia de a îşi amâna distribuirea” vaccinului împotriva covid-19 - care se administrează într-o singură doză - în Europa, după ce autorităţile sanitare americane au recomandat o suspendare temporară a utilizării acestuia în Statele Unite pe durata unei anchete cu privire la formarea unor cheaguri de sânge după vaccinare.

Johnson&Johnson ”studiază aceste cazuri împreună cu autorităţile europene de sănătate”, anunţă grupul într-un mesaj transmis AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.