O persoană a murit într-un incendiu, în regiunea Aveiro, în nordul Portugaliei, anunţă miercuri serviciile de salvare, moblizate puternic de mai multe zile în centrul ţării, din cauza unor incendii de pădure, cauzate de caniculă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pompieri au găsit o victimă carbonizată în mijlocul zonei care arde”, într-un incendiu care a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri în comuna Murtosa, declară AFP comandantul Autorităţii Naţionale portugheze Civile, Jose Miranda, făsă să facă alte precizări.

Potrivit ziarului Correio da Manha, este vorba despre o femeie în vârstă de 50 de ani.

Incendiul a izbucnit pe un câmp şi a fost controlat.

1.500 DE POMPIERI MOBILIZAŢI

Însă centrul Portugaliei este cel mai afectat de incendii de pădure, care afectează ţara de joi şi care au reizbucnt marţi după-amiaza, alimentate de căldură şi rafale de vânt.

Miercuri dimineaţa, la patru focare erau mobilizaţi peste 1.500 de pompieri, în comunele Leiria, Pombal şi Ourém, situate între districtele Leiria şi Santarém, la peste 100 de kilometri de Lisabona.

Marţi, mai multe sate au fost evacuate, inclusiv aproximativ 300 de persoane care se aflau în sătucul Freixianda, în comuna Ourém.

Circulaţia, întreruptă până miercuri dimineaţa, s-a reluat pe maimulte axe rutiere, inclusiv pe autostrada A1, care leagă Lisabona de nordul Portugaliei.

”STARE DE CONTINGENŢĂ”

Începând de joi, servicii de salvare au înregistrat 30 de răniţi uşor, iar cel puţin 12 case avariate, potrivit unui blanţ provizoiu întocmit de Protecţia Civilă.

Guvernul a decis să consolideze mobilizarea serviciilor de salvare şi să le crească puterile - prin decretarea ”stării de contingenţă” cel puţin până vneri -, într-o ţară în continuare traumatizată de incendiile sângeroase din 2017, soldate cu peste 100 de morţi.

Institutul Meteorologic portughez a plasat miercuri în alertă roşie 16 dintre cele 18 districte ale teritoriului continental - dublu faţă de marţi.

Temperaturile urmau să depăşească 40°C în mare parte din ţară şi să urce până la 46°C în regiunea Santarem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.