Poliţia din Spania a arestat un membru al Forţelor Aeriene ale Braziliei care avea asupra sa trei pungi pline de cocaină într-un avion militar ce aterizase la Sevilia, cu câteva ore înainte ca preşedintele brazilian Jair Bolsonaro să ajungă în oraşul din regiunea Andaluzia, ca parte a călătoriei sale în Japonia pentru summit-ul G20, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Aeriene ale Braziliei au informat într-un comunicat că bărbatul a fost arestat fiind suspectat de trafic de droguri, iar cazul este investigat şi de poliţia militară a ţării.

O sursă din poliţia spaniolă a declarat pentru Reuters că ofiţerii au găsit 39 de kilograme de cocaină asupra bărbatului în bagajele sale, care au fost verificate cât avionul aştepta pentru a-şi continua apoi călătoria în Japonia.

Suspectul făcea parte din delegaţia preşedintelui Bolsonaro care mergea în Japonia pentru summit-ul G20, a precizat vicepreşedintele brazilian Hamilton Mourao.

„Evident, având în vedere cantitatea de droguri asupra sa, nu le-a cumpărat pe stradă şi le-a adus, nu? Transporta pentru altcineva”, a declarat Mourao.

În programul oficial al lui Bolsonaro era trecută o oprire în Sevilia, însă într-o versiune nouă Lisabona ia locul oraşului spaniol.

Într-o postare pe Twitter, Bolsonaro a precizat că a fost informat de incident de ministrul Apărării şi că a ordonat „o cooperare imediată cu poliţia spaniolă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.