Senatorul Chuck Schumer a declarat vineri după-amiază că este extrem de îngrijorat cu privire la numirea lui Jeff Sessions în poziţia de procuror general al administraţiei Donald Trump, precizând că ar putea să existe întrebări dure în timpul procesului de confirmare din Senat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere o parte din declaraţiile sale anterioare şi opoziţia sa vehementă cu privire la reforma sistemului de imigraţie, personal sunt extrem de îngrijorat de care vor fi deciziile sale vizavi de Divizia de Drepturi Civile a Departamentului de Justiţie”, a precizat Schumer.

Senatorul Jeff Sessions este cunoscut drept un loialist conservator, iar declaraţiile sale extreme şi incendiare cu privire la imigraţie se situează pe aceeaşi linie de retorică promovată de Donald Trump. Sessions se opune vehement reglementării unei căi legale către obţinerea cetăţeniei americane pentru imigranţii ilegali.

De asemenea, viitorul procuror general a primit cu entuziasm propunerea miliardarului republican de a ridica un zid la frontiera cu Mexic.

Jeff Sessions (69 de ani) a îndeplinit anterior funcţia de procuror-general în Alabana înainte de a câştiga alegerile pentru Senat. 

În 1986, Sessions a devenit a doua persoană nominalizată pentru poziţia judecător federal, a cărei numire a fost respinsă din cauza unor comentarii rasiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.