Reprezentanţii Downing Street au confirmat sâmbătă după-amiază că o delegaţie condusă de politicianul conservator Gavin Williamson participă la negocieri pentru formarea unei coaliţii guvernamentale cu unioniştii nord-irlandezi de la DUP. Aceste negocieri au loc la Belfast, transmite ITV News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conservatorii au reuşit să-şi păstreze cei mai mulţi parlamentari, dar au pierdut majoritatea din legislativ în urma alegerilor anticipate convocate tocmai pentru a întări mandatul Theresei May şi a înlătura orice opoziţia înainte de începerea negocierilor pentru Brexit.

Acum, conservatorii încearcă să rămână la putere cu ajutorul unioniştilor de la DUP, cunoscuţi în special pentru atitudinea homofobă şi pentru măsurile imorale la care au recurs pentru a bloca intrarea în legalitate a căsătoriilor homosexuale în Irlanda de Nord.

Iniţial, analiştii susţinea că următoarea coaliţie de guvernare va avea o formă ceva mai informală, bazată pe încredere între conservatori şi DUP.

Însă, premierul conservator ar urmări mai degrabă un acord formal, care să-i asigure sprijinul complet al unioniştilor de la Belfast. 

Aproape jumătate de milion de oameni au semnat o petiţie pentru blocarea unei coaliţii între conservatori şi DUP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.