Un jurnalist a fost asasinat, sâmbătă, în nord-vestul statului Honduras, devenind al 79-lea reporter ucis din 2011 în această ţară din America Centrală, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edgar Joel Aguilar "a fost ucis" în timp ce se afla la frizer, în oraşul Copán, la circa 200 de kilometri de nordul capitalei Tegucigalpa.

El era corespondent al canalului de televiziune HCH şi a devenit a 79-a victimă din 2001, când jurnalistul sportiv Aristides Soto a fost asasinat la San Pedro Sula.

Potrivit Comisariatului pentru drepturile omului din Honduras (Conadeh), 91 la sută din crimele comise contra jurnaliştilor, angajaţilor şi patronilor de presă rămân "nepedepsite".

Edgar Joel Aguilar primise ameninţări cu moartea, dar nu identificase autorii acestor mesaje.

Hondurasul este considerată, alături de Mexic, ca una dintre cele mai periculoase ţări pentru exercitarea meseriei de jurnalist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.