Un judecător federal din Florida a revocat procesul lui Donald Trump intentat împotriva rivalei sale democrate din 2016, Hillary Clinton, şi a foştilor oficiali de rang înalt ai FBI, respingând afirmaţiile fostului preşedinte conform cărora ei şi alţii au acţionat în comun cu scopul de a desfăşura ancheta Rusiei care a umbrit o mare parte din administraţia lui Trump, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul districtual Donald Middlebrooks a declarat, joi, într-o sentinţă clar formulată, că procesul lui Trump, deschis în martie, conţine ”deficienţe structurale flagrante” şi că multe dintre ”caracterizările evenimentelor sunt neplauzibile”.

El a respins ideea că Trump a intentat procesul pentru a corecta o vătămare legală reală, spunând că ”în schimb, el încearcă să etaleze un manifest politic de două sute de pagini care prezintă nemulţumirile sale împotriva celor care i s-au opus, iar această Curte nu este forumul adecvat”.

Inculpaţii sunt Hillary Clinton şi unii dintre consilierii ei de top, precum şi fostul director FBI James Comey şi alţi oficiali FBI implicaţi în ancheta în ceea ce priveşte implicarea Rusiei în campania prezidenţială a lui Trump din 2016.

Printre inculpaţi se numără şi fondatorii unei companii de cercetare politică care a angajat un fost spion britanic să investigheze legăturile dintre Trump şi Rusia şi un avocat democrat reputat, care a fost recent achitat de acuzaţia că a minţit FBI-ul în timpul unei întâlniri din 2016 în care el a prezentat biroului informaţiile pe care dorea să le investigheze.


Cu toate acestea, niciuna dintre reclamaţii, a scris judecătorul, nu a susţinut afirmaţiile lui Trump privind desfăşurarea unei conspiraţii împotriva lui.

Lungimea documentului, hiperbolele, reglarea conturilor şi soluţionarea nemulţumirilor încearcă să compenseze ceea ce lipseşte plângerii modifcate referitor la substanţa şi sprijinul legal”, a declarat Middlebrooks.

Un raport din 2019 al inspectorului general al Departamentului de Justiţie a identificat anumite erori comise de FBI în timpul anchetei care vizează Rusis, dar nu a găsit dovezi că liderii biroului au fost motivaţi de părtiniri politice în deschiderea anchetei şi a menţionat că ancheta a fost începută într-un scop legitim.

O investigaţie separată a avocatului special Robert Mueller a produs acuzaţii penale împotriva a aproximativ trei duzini de persoane şi entităţi şi a constatat o interferenţă generală a Rusiei în alegeri, dar nu a stabilit o conspiraţie infracţională în privinţa campaniei lui Trump.

Alina Habba, un avocat al lui Trump, a declarat vineri că Trump va face recurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.