Un judecător american a decis miercuri după-amiază în favoarea prelungirii cu şase zile a perioadei de înregistrare a alegătorilor din Florida, ca urmare a întârzierilor şi distrugerilor provocate de uraganul Matthew. Violenta furtună tropicală a dus la moartea a 20 de persoane pe teritoriul Statelor Unite, în vreme ce alte peste 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Haiti, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Mark Walker din Tallahasse a hotărât că alegătorii americani au timp să se înregistreze la alegerile prezidenţiale până la 18 octombrie, după ce democraţii au cerut în instanţă prelungirea perioadei de înregistrare a votanţilor ca urmare a daunelor provocate de uraganul Matthew.

Furtuna tropicală a lovit coastele americane cu puterea unui uragan de categoria a patra şi a provocat inundaţii puternice în mai multe zone din cel puţin patru state americane. De asemenea, până la trei milioane de americani au primit ordin de evacuare înainte ca uraganul să lovească coastele Floridei.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc la data de 8 noiembrie, iar americanii vor avea de ales între Hillary Clinton şi Donald Trump. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.