Un judecător suedez a decis marţi în favoarea prelungirii arestării preventive a suspectului Rakhmat Akilov, care şi-a recunoscut deja vinovăţia pentru atentatul de la Stockholm, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul principalului suspect a declarat în instanţă că clientul său recunoaşte ”crima teroristă” de care este acuzat, după ce a intrat cu un camion furat în mulţimea de la Ahlens Mall.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în atentat, inclusiv un belgia, un britanic şi doi suedezi. De asemenea, nouă adulţi rămân internaţi în spital, iar doi sunt în stare critică după atacul de vineri după-amiază, care a zguduit capitala diversă a Suediei.

”Poziţia sa este că recunoaşte o crimă teroristă şi acceptă astfel că va fi încarcerat”, a declarat avocatul Johan Eriksson.

Rakhmat Akilov (39 de ani) a fost adus încătuşat în instanţă, unde autorităţile au luat măsuri de securitate stricte, iar şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise.

De asemenea, suspectul purta o salopetă verde şi i s-a spus să-şi dea jos din cap o pătură verde, înainte de începerea şedinţei.

Akilov era cunoscut serviciilor de securitate, după respingerea solicitării unei vize de rezidenţă în Suedia.

De asemenea, acesta şi-a exprimat susţinerea pentru jihadiştii Statului Islamic.

Se pare că suspectul a fugit de la locul atacului plin de sânge şi cioburi de sticlă şi a fost reţinut câteva ore mai târziu într-un cartier mărginaş din nordul Stockholmului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.