În timp ce cancelarul german Olaf Scholz era ocupat să încerce să-şi menţină coaliţia unită, cineva purtând o mască de Halloween a încercat să intre în casa sa, relatează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică seara, un individ purtând mănuşi, hanorac, mască şi o lanternă frontală a reuşit să intre într-un complex de apartamente din Potsdam (oraş situat la periferia Berlinului), unde locuieşte cancelarul Scholz, a relatat luni revista germană Der Spiegel, citând oficiali din domeniul securităţii şi publicând o captură de ecran cu imaginea intrusului surprinsă de camerele de supraveghere ale clădirii.

Persoana a încercat să intre prin efracţie într-un apartament, apoi a fugit de la faţa locului după ce a fost observată, potrivit Der Spiegel. Aceasta nu a avut acces în clădirea în care se află apartamentul cancelarului german, precizează publicaţia.

Scholz nu se afla acasă în momentul spargerii. El a avut mult de lucru încercând să menţină unitatea coaliţiei sale - formată din social-democraţii săi de centru-stânga, Verzii şi liberalii din FDP - într-o reuniune care a durat aproximativ 20 de ore şi care s-a încheiat fără un acord asupra mai multor probleme nerezolvate.

Deşi reşedinţa oficială a cancelarului german este Cancelaria Federală din Berlin, nu toţi cancelarii aleg să locuiască acolo.

În timpul mandatului său, Angela Merkel a locuit într-un apartament civil din centrul Berlinului, cu o securitate limitată.

Potrivit Der Spiegel, se iau măsuri de securitate mai stricte după incidentul din complexul de apartamente unde locuieşte Scholz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.