Un ”grup infracţional pro-rus” pare să fie responsabil de atacurile cibernetice împotriva mai multor companii mari norvegiene, a anunţat, miercuri, Autoritatea de Securitate Naţională a Norvegiei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile cibernetice au dus la ”inaccesibilitatea site-urilor web şi serviciilor online importante”, precizează Autoritatea de Securitate Naţională a Norvegiei, într-un comunicat.

”Atacurile vizează o serie de companii norvegiene renumite care oferă servicii importante populaţiei”, a spus directoarea agenţiei, Sofie Nystrom.

”Am văzut recent atacuri similare în alte ţări, dar niciunul dintre acestea nu a avut consecinţe de durată. Totuşi, atacurile vor crea incertitudine în rândul populaţiei şi vor da impresia că suntem un pion în situaţia politică actuală din Europa”, a mai subliniat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.