Comandantul Adjunct al Statului Major de la Washington, Paul Selva, a declarat marţi după-amiază că regimul nord-coreean nu are capacitatea de a lovi cu ”niciun grad de precizie” vreun teritoriu american, deşi rachetele dezvoltate de Phenian au raza de acţiune necesară pentru a atinge Hawaii şi Alaska, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am încredere că acel test balistic de pe 4 iulie demonstrează că ei au capacitatea de a lovi cu vreo precizie sau cu succes Statele Unite”, a precizat generalul Selva.

Regimul nord-coreean a testat cu succes, la începutul lunii, prima rachetă intercontinentală dezvoltată de către Phenian şi care are capacitatea tehnică de a atinge Alaska.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acest test, care apropie regimul nord-coreean de obiectivul său de a fi în măsură să ameninţe nuclear teritoriul american, a antrenat condamnări puternice în întreaga lume şi noi eforturi ale Casei Albe de a înăspri sancţiunile internaţionale împotriva Phenianului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.