Autorităţile jamaicane au arestat un fost senator haitian care este principalul suspect în uciderea preşedintelui Jovenel Moïse, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Joel Joseph a fost arestat vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor de poliţie din Jamaica, Dennis Brooks.

Moïse a fost împuşcat ucis pe 7 iulie de bărbaţi înarmaţi care i-au luat cu asalt reşedinţa din capitala haitiană, Port-au-Prince.

La scurt timp după, şeful poliţiei naţionale de atunci, Leon Charles, a spus că Joseph a furnizat arme şi a planificat întâlniri.

Brooks a refuzat să comenteze dacă arestarea a avut loc în urma unei cereri din partea FBI din Statele Unite, care investighează asasinatul.

Un raport de investigaţie al poliţiei haitiane de 124 de pagini afirmă că Joseph "a jucat un rol esenţial în voinţa sa înverşunată de a-l ucide pe preşedinte”, relatează Miami Herald.

Fostul ofiţer militar columbian Mario Antonio Palacios a fost acuzat în SUA la începutul acestei luni că a făcut parte din complot.

În timp ce în Haiti au fost efectuate mai multe arestări în legătură cu crima, Palacios a fost primul suspect care se confruntă cu acuzaţii.

Suspecţii anteriori reţinuţi au fost, de asemenea, foşti membri ai armatei columbiene, iar mulţi dintre aceştia au declarat că au fost angajaţi pentru a furniza "servicii de securitate" în Haiti şi nu au fost informaţi despre un plan de ucidere a preşedintelui.

Ancheta privind uciderea lui Moïse, care avea 53 de ani, a fost lentă, fiind afectat de demisiile mai multor oficiali cheie.

Anchetatorii au mai raportat că au primit ameninţări cu moartea şi au fost intimidaţi.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.