Svein Ludvigsen, un fost ministru norvegian, a fost pus sub acuzare pentru că ar fi abuzat sexual trei azilanţi, conform autorităţilor, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost acuzat că a abuzat de poziţia sa de guvernator regional şi că a profitat de situaţia vulnerabilă a azilanţilor pentru a-i abuza sexual.

„Autorităţile au pus sub acuzare un fost politician pentru că ar fi abuzat sexual trei persoane”, a declarat procurorul Tor Borge Nordmo într-o conferinţă de presă.

Cei trei sunt adulţi dar mult mai tineri decât Ludvigsen, în vârstă de 72 de ani, iar unul dintre ei suferă de o dizabilitate intelectuală.

Abuzurile au avut loc la casa fostului ministru precum şi în hoteluri şi chiar la biroul său de guvernator din Tromso, între 2011 şi 2017.

Înainte să devină guvernator regional, fostul politician conservator a ocupat mai multe funcţii publice, printre care şi cea de ministru al industriei pescuitului între 2001 şi 2005.

Ludvigsen, care a fost arestat la începutul lui 2018 şi eliberat după cinci săptămâni, a negat acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.