Florian Philippot, fost consilier important în partidul de extremă-dreapta Frontul Naţional, a înscris „Vestele galbene” ca marcă înregistrată înainte de alegerile europarlamentare din 2019, a informat ziarul L’Opinion, citat de Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Philippot, care a părăsit partidul lui Marine Le Pen în 2017 şi a fondat propria grupare – Patrioţii – a declarat că doreşte să coordoneze o listă alcătuită „jumătate din Patrioţi, jumătate din Vestele Galbene” la alegerile europarlamentare.

Mişcarea Vestelor Galbene, care nu are un lider, a început în noiembrie ca protest faţă de creşterea preţurilor carburanţilor, măsură abandonată între timp de guvernul francez. Ulterior mişcarea a devenit una anti-Macron iar mai multe entităţi politice atât din stânga cât şi din dreapta au declarat că doresc ca protestatarii Vestelor Galbene să facă parte din listele lor pentru alegerile europarlamentare.

Într-un sondaj IFOP recent, 13% dintre respondenţi au declarat că ar vota pentru un candidat al Vestelor Galbene la alegerile europarlamentare.

Philippot a înscris marca înregistrată pe 30 noiembrie însă nu a primit deocamdată un răspuns de la Institutul Naţional pentru Proprietate Industrială. Institutul a comunicat că a primit deja peste 20 de aplicaţii pentru înscrierea „Vestelor Galbene” ca marcă înregistrată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.