Un fost angajat în domeniul Apărării din Marea Britanie, Simon Finch, este acuzat de divulgarea unor informaţii despre un sistem britanic de rachetă, care reprezintă astfel o ameninţare la adresa ”securităţii regatului”, a acuzat marţi procuratura, la procesul acestuia, la Londra, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simon Finch, un inginer informatic în vârstă de 50 de ani, este acuzat de divulgarea unor detalii tehnice clasificate ”secret” şi ”top secret”, într-un e-mail, în 2018, care conţine informaţii operaţionale despre acest sistem folosit de forţele armate britanice.

Judecat la Curtea Penală Old Bailey, la Londra, el neagă faptul că a înregistrat şi divulgat informaţii secrete şi a refuzat să le dea autorităţilor codurile de acces la trei aparate electronice.

Procurorul Mark Heywood îl prezintă pe Finch drept un britanic care a ocupat ”timp de mulţi ani un rol special şi foarte important în calitatea sa de expert tehnic”.

”El a fost folosit în conceperea, testarea şi configurarea unui sistem de armament britanic de care depinde în mare parte securitatea regatului”, a subliniat procurorul.

Informaţiile divulgate ar fi furnizat ”unui adversar ostil Regatului Unit (...) o înţelegere a funcţiei” sistemului şi a ”metodelor de a-l contracara”, a subliniat Heywood.

Acest lucru ar putea reprezenta ”un risc la adresa Regatului Unit şi al altora, cu care este împărtăşită această tehnologie”.

Simon Finch a lucrat la întrepirnderi private - BAE Systems şi QinetiQ - de la sfârşitul anilor '90 şi până în 2018.

Procesul său se desfăşoară în parte cu uşile închise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.