Un dispozitiv a explodat în noaptea de vineri spre sâmbătă în faţa clădirii Ministerului Muncii din centrul Atenei, fără a provoca victime, a anunţat sâmbătă poliţia elenă, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia, care a provocat pagube materiale, a fost precedată de un apel telefonic anonim la cotidianul grec Journal des rédacteurs, potrivit comunicatului poliţiei.

O persoană a avertizat că un dispozitiv exploziv a fost plasat în faţa Ministerului şi că va fi detonat 40 de minute mai târziu.

Zona din jurul clădirii a fost izolată de poliţie, iar dispozitivul a fost detonat la ora locală 01:29 (23:29 GMT), a precizat poliţia.

Potrivit televiziunii publice ERT, dispozitivul fusese plasat într-o geantă lăsată în faţa porţilor unei bănci din apropierea ministerului.

Poliţia nu a emis deocamdată nicio declaraţie privind responsabilitatea.

Cu toate acestea, atacurile care vizează instituţii publice, bănci şi reprezentanţe diplomatice sunt recurente în Grecia de mai mulţi ani.

În general, acestea sunt puse pe seama unor mişcări de extremă stânga sau anarhiste.

Ancheta a fost încredinţată serviciilor antiteroriste, potrivit poliţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.