Diplomatul Ri Tong Il a declarat că fratele dictatorului nord-coreean nu a fost asasinat cu ajutorul unei substanţe chimice, acesta murind după ce a suferit un simplu atac de cord pe aeropotul din Kuala Lumpur. De asemenea, diplomatul nord-coreean susţine că medicii l-au diagnosticat anterior cu hipertensiune pe Kim Jong Nam, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ri Tong Il l-a numit ”Kim Chol” pe cetăţeanul nord-coreean decedat în urma atacului de pe aeroportul din Kuala Lumpur, întrucât acesta era numele înscris pe paşaportul victimei, iar regimul de la Phenian a refuzat să confirme până în acest moment că persoana asasinată este Kim Jong Nam.

Diplomatul a insistat ca mostre ale substanţei toxice descoperite în urma necropsiei să fie trimise pentru analizare la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Regimul nord-coreean a trimis deja o delegaţie diplomatică, din care face parte inclusiv Ri Tong Il, pentru a ridica cadavrul victimei din Kuala Lumpur.

Anterior, autorităţile malaeziene au susţinut că nu au de gând să elibereze cadavrul persoanei asasinate până ce nu obţin o mostră de ADN de la un membru al familiei Kim.

Kim Jong Nam şi-a pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar câteva minute după ce cele două femei, o indoneziană şi o vietnameză, i-au acoperit faţa cu o cârpă îmbibată în neurotoxina VX.

Oficialii sud-coreeni şi americani au susţinut de la început că responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agenţii nord-coreeni finanţaţi de către Phenian.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.