Un cutremur de magnitudinea 5,5 a zguduit Lima şi zona capitalei peruane, provocând panică în rândul locuitorilor, potrivit Centrului de Seismologic Naţional peruan, care nu a anunţat nici pagube şi nici victime, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a fost înregistrat joi, la ora locală 16.55 (vineri, 0.55, ora României).

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 30 de kilometri vest de Chilca, un oraş de coastă situat la 70 de kilometrisud de Lima, la o adâncime de 49 de kilometri, potrivit Centrului Seismologic.

”Un cutremur de magnitudinea 5,5 a avut loc la 30 de kilometri vest de Chilca (...). La Lima, populaţia l-a resimţit puternic. Nicio pagubă nu a fost semnalată pentru moment. Supravegherea continuă în zone vulnersbile”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Protecţia Civilă.

În mai multe cartiere din capitala peruană, oamenii au ieşit în stradă, din precauţie, inclusiv parlamentari care participau la o sesiune în Parlament, potrivit unor imagini difuzate de posturi locale de televiziune.

Peru se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o activitate seismică importantă, situată de-a lungul coastei de vest a continentului american.

La 7 ianuarie, un cutremur de magnitudinea 5,6 a afectat Lima şi oraşe vecine, s-a soldat cu nouă răniţi şi a avariat mai multe case.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.