Un cuplu iranian a fost arestat pentru că bărbatul a cerut-o pe femeie în căsătorie într-un loc public, în oraşul Arak, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini cu cererea în căsătorie au apărut pe reţelele de socializare. Cererea a avut loc într-un centru comercial, iar cei doi tineri pot fi văzuţi în imagini stand în în mijlocul unei inimi din petale de trandafiri şi, după ce femeia spune “da”, îmbrăţişându-se în prezenţa a numeroase alte persoane.

Man publicly proposes to woman at shopping mall in Arak, central #Iran

Both arrested for "marriage proposal in contradiction to islamic rituals... based on decadent Western culture," then released on bail pic.twitter.com/eKdlNX9Bte

Cei doi au fost arestaţi la scurt timp după momentul emoţionant, deoarece au încălcat principiile islamice. Manifestările de afecţiune în public între cele două sexe sunt strict interzise de legea islamică din Iran.

Mahmoud Khalaji, reprezentant al poliţiei din provincia Markazi, a declarat pentru agenţia Fars că tinerii au fost arestaţi “la solicitarea publicului”. El a menţionat că bărbatul şi femeia au dat dovadă de indecenţă în public, “o influenţă a culturii occidentale decăzute”.

Potrivit lui Khalaji, cei doi tineri au fost eliberaţi pe cauţiune.

Nu este prima dată când legile din Iran cu privire la decenţă în public ajung în atenţia presei internaţionale. Anul trecut, un oficial a fost arestat după ce mai mulţi tineri au fost filmaţi dansând la un concert la un centru comercial din Mashhad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.