Un criminal condamnat pe viaţă care evadase dintr-o închisoare din Pennsylvania a fost capturat miercuri cu ajutorul unui câine poliţist, în timp ce se ascundea în nişte tufişuri dese, după ce timp de două săptămâni a reuşit să se ascundă şi să fugă, semănând panică printre locuitorii din suburbiile din vestul Philadelphiei, mai ales că la un moment dat a intrat pe o proprietate şi a reuşit să ia o armă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele tactice l-au înconjurat pe Danelo Cavalcante în jurul orei locale 8.00 dimineaţa într-o zonă rurală situată la circa 50 km vest de Philadelphia. În timp ce încerca să se târască, un câine poliţist l-a imobilizat şi a fost luat cu forţa în custodie, a declarat locotenent-colonelul George Bivens, de la poliţia de stat din Pennsylvania.

Cavalcante, care era înarmat cu o puşcă, a fost luat în custodie fără alte incidente. Bivens a precizat că acesta nu a avut ocazia să folosească arma de foc, pe care o furase cu o zi mai înainte intrând prin efracţie pe o proprietate.

Cavalcante a evadat din închisoarea din Chester County în urmă cu două săptămâni, într-un mod spectaculos, escaladând pe orizontală doi pereţi ce formau un coridor îngust în curtea închisorii şi urcându-se apoi pe acoperiş, potrivit poliţiei.

Bărbatul a evadat în timp ce aştepta să fie transferat de la închisoarea locală la o instituţie corecţională de stat pentru a începe să execute o sentinţă pe viaţă pronunţată după ce a fost condamnat la începutul lunii august pentru uciderea brutală a fostei iubite.

Cursa pentru prinderea sa începuse în noaptea de marţi spre miercuri, la scurt timp după miezul nopţii, când poliţia a răspuns la o alarmă de efracţie care s-a declanşat la o casă din apropiere. O oră mai târziu, un elicopter care survola zona a captat un semnal termic, iar unităţile tactice s-au concentrat asupra acelui punct.

Într-o înregistrare video difuzată în direct de CNN, Cavalcante poate fi văzut înconjurat de zeci de membri ai forţelor de ordine echipaţi în camuflaj, în timp ce este băgat într-un vehicul blindat.

Evadarea sa a neliniştit multe persoane din regiune. Şcolile au anulat cursurile pentru o zi, după ce Cavalcante a fost văzut pe un traseu în imaginile surprinse de camerele de securitate.

Poliţia şi-a extins apoi căutările şi a îndemnat locuitorii să îşi ţină uşile încuiate, dar evadatul a reuşit să treacă de un perimetru iniţial.

La mai mult de o săptămână după evadarea sa, el a furat o dubă şi a condus aproximativ 40 km înainte de a abandona vehiculul. Între timp, şi-a ras barba şi şi-a schimbat înfăţişarea.

Luni seară, el a furat o puşcă dintr-un garaj, în ciuda faptului că proprietarul l-a zărit şi a tras după el.

Cât timp a fost pe fugă, Cavalcante a încercat să contacteze mai multe persoane pentru a le cere ajutorul, inclusiv pe sora sa, dar aceasta nu l-a ajutat, a declarat poliţia. Ea a fost ulterior reţinută pentru o încălcare a legislaţiei privind imigraţia.

Un juriu l-a găsit pe Cavalcante vinovat de crimă de gradul întâi în cazul morţii prin înjunghiere, în aprilie 2021, a fostei sale iubite, în locuinţa acesteia din Schuylkill Township, chiar în faţa copiilor ei mici. După crimă, acesta a fugit de la locul faptei, potrivit autorităţilor. Câteva ore mai târziu, poliţia l-a arestat în Virginia.

După ce a evadat din închisoarea locală, autorităţile au oferit o recompensă de 25.000 de dolari pentru informaţii care să conducă la capturarea sa.

Cavalcante, cetăţean brazilian, este, de asemenea, suspect într-o crimă comisă în 2017 în Brazilia, potrivit Serviciului de Poliţie Judiciară al SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.